Urús – Hospitalet de Roca Sança

El camí Ral de coll de Jou, un dels principals passos entre el Berguedà i la Cerdanya.

Sortim del poble d’Urús seguint el PR C-126 que ens portarà fins a coll de Jovell i que continua, passant per la Roca de Grus. A partir d’aquí, el camí ens portarà cap a la Font Llebrera i seguint sempre el mateix PR C-126, anirem ascendint pel torrent de Fontllebrera i posteriorment el torrent de Coll de Jou, que ja ens portarà fins a travessar el mateix Coll de Jou (2.021m). 

A partir d’aquí, comença el descens a través d’un camí que baixa fent ziga zagues entre les grans parets de roca del vessant sud de la serra de Moixeró. Tot i la verticalitat d’aquesta zona, el corriol baixa força còmode, amb trams on encara hi podem veure l’empedrat d’aquest antic camí ral que unia el Berguedà amb la Cerdanya. Anirem baixant i una vegada arribem a la font del Claper, abandonarem el PR C-126 que marxa direcció al Refugi de Rebost, i ens dirigirem cap a l’Hospitalet de Roca Sança, punt final de la ruta, on hi tindreu el vostre vehicle aparcat.

Distància: 10km

Desnivell: +800m / -850m

  • Les descripcions de les rutes estan fetes per a orientar-se damunt d’un mapa.
  • Busqueu una ruta en funció del vostre nivell físic i tècnic
  • Consulteu la previsió meteorològica.
  • Prepareu tot el material necessari per a la sortida.
  • En cas de dubte, un guia de muntanya serà la millor opció.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*