Rutes Guiades en Furgoneta

Amb un total de 41.000 hectàrees, el Parc Natural del Cadí-Moixeró esdevé el segon espai natural protegit més gran de Catalunya. La seva varietat geològica, climatològica i altitudinal, configuren diferents paisatges que van des de l’estatge mediterrani a les zones més fondes, fins a l’estatge alpí que trobem pel damunt dels 2.000m. Aquesta diversitat de condicions en un espai relativament petit, ens ofereix tot un ventall de possibles excursions i visites, amb el poble de Bagà com a punt de sortida. Us proposem venir a conèixer alguns d’aquests paisatges, a través de sortides en les que visitarem els llocs amb més encant, oferint la possibilitat de combinar l’activitat amb petites excursions a peu. 

Aquí us deixem unes quantes propostes:

LA VALL DEL SALDES

4

La vall del Saldes és un autèntic paradís, un indret on cada racó té un encant especial.

La geologia berguedana, amb dissenys tan espectaculars com el mateix Pedraforca que encapçala la sortida, ens permet remuntar-nos en altres eres i entendre els processos que han tingut lloc a la zona en els últims milions d’anys. Un altre punt d’interès, és el que ens mostra un dels jaciments paleontològics més importants d’Europa, on encara són visibles les petjades dels últims dinosaures que van habitar el nostre planeta. El patrimoni cultural, present en molts racons de la vall, ens ajudarà a entendre com ha estat l’estil de vida dels seus habitants al llarg de la història.

PEDRAFORCA I LA VALL DE GRESOLET

2

Una sortida per gaudir del magnetisme que desprèn la muntanya màgica. Durant aquesta ruta, coneixerem el poble més petit de Catalunya, descobrirem la part alta de la vall del Bastareny, visitarem la vall de Gresolet, amb un dels boscos més ben conservats del Parc Natural i gaudirem en tot moment de la presència del Pedraforca, el qual podrem observar des de diferents punts de vista. 

Una sortida que no et pots perdre si visites el Berguedà!

VOLTA PEL CATLLARÀS

7

Una serra encantadora amb paratges espectaculars i vistes privilegiades, així es el Catllaràs. La sortida ens portarà a conèixer aquest indret, on gaudirem dels seus boscos, de les vistes d’un dels millors miradors de l’Alt Berguedà, així com també de les empremtes del passat, com el Xalet del Catllaràs, una antiga residència dissenyada per Gaudí.

LA CARA NORD DEL CADÍ

5

Una sortida per conèixer l’imponent cara nord de la serra del Cadí i els pobles amb més encant que se situen a la seva falda.

Combinant les visites als pobles amb petites excursions, gaudirem d’un matí amb paisatges espectaculars i municipis amb un encant especial, que sembla que es mantinguin al marge de la vida frenètica a la que estem exposats en l’actualitat.

CADÍ 360º

1

Una proposta de tot el dia, per conèixer els voltants del Parc Natural. Descobrirem els pobles i els paisatges dels dos costats de la Serra del Cadí, combinant-los amb petites excursions, si ens ve de gust, que ens portaran fins a llocs emblemàtics del Parc o miradors excepcionals de la vall de la Cerdanya. Pararem a dinar al bonic poble d’Arsèguel (pic-nic que portem o dinar al restaurant no inclòs), fent un descans i continuant la ruta cap als pobles de la cara sud, territori de càtars i trementinaires…

CAP DE L'ORRI

3

Aquesta és una sortida per als que volen anar ben amunt, una proposta que ens portarà fins a dalt de la serra del Cadí, a 2.350m d’alçada. Durant la sortida, recorrerem el vessant nord de la serralada, agafant perspectiva per tal de veure-la en la seva totalitat i entendre la seva morfologia. Seguidament, anirem fins al poble d’Adraén, des d’on comença la pista de muntanya que remunta pel vesant sud i que ens porta fins a prop del cim del Cap de l’Orri. Davant nostre, la fesomia escarpada de la serra del Cadí i les vistes cap a gran part del territori català, de ben segur que no ens deixaran indiferents.

Es recomanable portar roba d’abric, impermeable, calçat adequat per anar a la muntanya, motxilla còmode, aigua, alguna cosa per menjar, protecció solar, gorra o barret, càmera fotogràfica. 

Motxilla

Si ja has fet servir TaxiTrail alguna vegada, ens farà molt contents que deixis aquí la teva opinió! 🙂

Moltíssimes gràcies