El Camí dels Bons Homes GR-107

Camí històric transpirinenc que va des del Santuari de Queralt (Berga) fins al castell de Montsegur o Foix.

Entre els segles XIII i XIV va ser utilitzat pels Càtars, (entre ells es deien Bons Homes) per fugir cap a Catalunya de la croada i la Inquisició de l’Església catòlica des de França. Els Càtars tenien un esperit crític envers la jerarquia eclesiàstica, rebutjaven el materialisme, les guerres, els valors feudals… Els Bons Homes i Dones tenien uns altres valors i d’aquests en feien la seva manera de viure, com l’austeritat, humilitat… eren vegetarians i no tenien temples, predicaven a les places dels pobles i pels camins.

El Camí va passant per poblacions emblemàtiques amb emprenta Càtar  com l’abandonat poble de Peguera, Gósol, Bagà, Bellver de Cerdanya…on podreu visitar el casc antic, plaça porxada, muralles, antics castells…

Es pot fer a peu, en BTT o e-MTB i a Cavall amb les corresponents variants en segons quines etapes depenen de la modalitat escollida.

 

Estem al vostre servei per facilitar-vos la travessa amb els serveis que us proposem:

  • Retorns al finalitzar el Camí des de Foix, Montsegur o Berga fins el vostre destí.
  • Curts enllaços com: Molí de Feners-Gósol; Can Cerdanyola-Bagà; Bagà-Creument de Gréixer; Bellver de Cerdanya- Cal Jan de la LLosa.
  • Per poder fer etapes en diferents dies. Trasllats a l’inici d’etapa o recollides a final d’etapa.
  • TRANSPORT EQUIPATGES

 

QUE TINGUEU BON CAMÍ, BONA GENT!

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*