Coll de Pal – Encreuament de Gréixer

Tot i ser una ruta integrament en baixada, hem de tenir en compte el desnivell negatiu que haurem de superar i que pot suposar un gran repte per a gent poc habituada a caminar. En el cas de voler fer aquesta ruta en família, proposem deixar el vehicle a l’aparcament del Refugi de Rebost, on us recollirem per a portar-vos fins a Coll de Pal i així fer el tram del principi. Arribats al refugi, podreu gaudir dels circuits fixes d’orientació que envolten l’edifici (demanar informació als guardes del refugi). 

 

Des de Coll de Pal (2.104m), agafem el camí que marxa en direcció oest, senyalitzat amb marques de vermelles i de GR que va cap a Niu d’Àliga. Al cap d’uns 300m, deixem aquest camí, per continuar direcció oest fins a la collada de Comafloriu (2.194m). Aquest es el punt més alt de la ruta, un mirador excepcional. A partir d’aquí, seguirem l’itinerari de Cavalls del Vent (marques taronges) fins al final de la ruta. 

El camí ens porta a creuar la pista que va al mirador dels Orris, la creuem i continuem pel corriol que ens fa passar pels prats de Plan Bagà i que va baixant fins a arribar al Refugi de Rebost. Un cop sortim del Refugi, seguim el camí de Cavalls del Vent, que ens portarà a creuar la carretera de Coll de Pal i que ens fa entrar a la baga de Millarès, amb la seva bonica fageda. Passem per la mateixa casa de Millarès, seguint el camí de Cavalls del Vent en tot moment finalment arribarem a l’encreuament de Gréixer, on tindreu el vehicle aparcat.

Distància: 11km

Desnivell: +100m / -1.250m 

  • Les descripcions de les rutes estan fetes per a orientar-se damunt d’un mapa.
  • Busqueu una ruta en funció del vostre nivell físic i tècnic
  • Consulteu la previsió meteorològica.
  • Prepareu tot el material necessari per a la sortida.
  • En cas de dubte, un guia de muntanya serà la millor opció.